| Optičke varke!!!! | |
|
+2maRia'OO *KsEnChY*Tropicano* 6 posters |
Autor | Poruka |
---|
*KsEnChY*Tropicano* **-KseNchY AdMiN-**
Broj poruka : 179 Reputacija : 1 Datum upisa : 15.05.2010 Godina : 28 Lokacija : Sa sany pod palmom na plaži
| |
| |
Broj poruka : 179 Reputacija : 1 Datum upisa : 15.05.2010 Godina : 28 Lokacija : Sa sany pod palmom na plaži
| Naslov: Re: Optičke varke!!!! Ned Maj 30, 2010 5:55 am | |
| koncentrišite se u 4 tačkice u sredini oko 30 sec i zatim pogledajte u zid i trepćite šta vidite? Zagledajte se u centar zastave oko 20 sec...a zatim pogledajte u zid ili negde gde je belo,šta vidite? Sada probajte ovo - to pokušajte ponovo, ali ovaj put ne buljiti u centru. Premestite svoje oči nad desno ili levo. Zatim, kada se gleda po sliku zastave, kao tvoje oči pokušavaju da se fokusiraju na to, videćete da oni ne mogu, i zastava će nastaviti da u slajd oko vida. Mo ima kao što pretpostavljate, to je zato što je spaljena slika u određenom mjestu na oko i naravno kao što će pokušati da se fokusirate na centar i dobiti ga da se zaustavi u pokretu, on će se kretati još više. Verovatno ste videli nešto slično kada pogledate u svetlo svetlosti ili čak na suncu. Znam da ne svako ko poseti ove stranice iz Amerike, tako da ne planiraju da dodate još nekoliko zastave zemalja u futre. Prilično cool američka zastava optcial iluzija, zar ne? Ovo je savršena optička varka za decu i odrasle! (prevedeno sa engl.) | |
|
| |
| Naslov: Re: Optičke varke!!!! Ned Maj 30, 2010 5:57 am | |
| Ova optička varka izgleda lice lepe žene, ali i izgleda kao karikatura čoveka svira muziku na svom saksaphone. Ako ne možete da ga vidite, čovek sa saks se suočava sa desne strane i njegov veliki nos je senka ili dlake na licu žene. Ako se pitate kako neko može da dođe sa okom trik ovako, prva stvar koju treba da uradite je samo izgled crteža koji već imate, u svom umu i samo zamisliti da je to nešto drugo. Vrsta kao kad gledate oblake. Zatim, prekraja sliku tako da izgleda kao da je još predmet. | |
|
| |
| Naslov: Re: Optičke varke!!!! Ned Maj 30, 2010 6:08 am | |
| Ovo je još jedan odličan primer koncentričnih krugova koji izgledaju kao spirala. Isto kao prethodna slika, videćete da bojenja krugovi zaista vodi oko pravo na svoj centar ove optička varka. Možete koristiti prst da pratimo linije svakog kruga, jednostavno ne biste dobili otiske prstiju svuda vaš monitor! Crveni i crni brilijanti dalje dodati na iluziji, i čak daju iluziju neke dubine, jer su nacrtani u perspektivi, sa centrom u tački nestajanja. Ova vrsta perspektive se zove jedan bod i perspektiva uključuje dve strane svaki objekat upućuju na istom mestu na stranici. Ovo je jedan od mojih omiljenih optičke iluzije! Vi imate prilično mnogo na dodir ekrana i početak sledeće jedan od krugova oko jer je takva jaka iluzija. (prevedeno) | |
|
| |
| Naslov: Re: Optičke varke!!!! Ned Maj 30, 2010 6:09 am | |
| | |
|
| |
| |
| |
| Naslov: Re: Optičke varke!!!! Ned Maj 30, 2010 6:18 am | |
| ovo je najkomplikovanija optička varka pogledajte prvu sliku,a zatim pogledajte drugu sliku jel vam se nešto muti??? sve su kocke na broju u prvoj i na drugoj slici ali kako to da fali jedna u drugoj Objašnjenje: Zapravo oblike u ovom optičkoj varci crtanje nije isto | |
|
| |
maRia'OO XModeratorX
Broj poruka : 243 Reputacija : 0 Datum upisa : 15.05.2010 Lokacija : tamo gde je najlepse :) :) :)
| Naslov: Re: Optičke varke!!!! Ned Maj 30, 2010 10:37 am | |
| znam sve te,a najbolja mi je prva u drogom postu =)) | |
|
| |
Axy YEAH Ultimativna wila
Broj poruka : 159 Reputacija : 0 Datum upisa : 23.05.2010 Lokacija : In emo world
| Naslov: Re: Optičke varke!!!! Sub Jun 05, 2010 2:42 pm | |
| I meni je naj prva u drugom postu | |
|
| |
♥ Iron Maidenkaa ♥ Magic Fairy
Broj poruka : 37 Reputacija : 0 Datum upisa : 15.05.2010
| Naslov: Re: Optičke varke!!!! Ned Jun 06, 2010 3:32 am | |
| Aaaa znam vecinu tih varkii...:DD | |
|
| |
♥Michael's Girl♥ Magic Fairy
Broj poruka : 77 Reputacija : 0 Datum upisa : 18.05.2010 Godina : 28 Lokacija : BiH (Sarajevo)
| Naslov: Re: Optičke varke!!!! Sre Jun 09, 2010 10:26 am | |
| Meni je od svega muka....al strava je... | |
|
| |
| Naslov: Re: Optičke varke!!!! Sre Jun 09, 2010 1:56 pm | |
| - ♥Amina♥ ::
- Meni je od svega muka..
XDDD ee ovo ti je najveća glupost koju si lupila XDDD | |
|
| |
♥Michael's Girl♥ Magic Fairy
Broj poruka : 77 Reputacija : 0 Datum upisa : 18.05.2010 Godina : 28 Lokacija : BiH (Sarajevo)
| Naslov: Re: Optičke varke!!!! Sub Jun 12, 2010 4:56 am | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Optičke varke!!!! Sub Jun 12, 2010 7:04 am | |
| omg šta ti je što bi mi bilo krivo meni je to smešno | |
|
| |
sinisha New Fairy
Broj poruka : 17 Reputacija : 0 Datum upisa : 29.05.2010 Lokacija : pravo pa desno
| Naslov: Re: Optičke varke!!!! Uto Jun 15, 2010 4:19 am | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Optičke varke!!!! Uto Jun 15, 2010 6:14 am | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Optičke varke!!!! | |
| |
|
| |
| Optičke varke!!!! | |
|